Aeg seisab. Nüüd on sul võimalus harutada iseennast ja oma aastat

Kas oled tähele pannud, et jõulude ja uue aasta vahel on päevad sassis? Keegi ei tea, mis päev on või mis kuupäevas parasjagu elatakse. On tunne, nagu aeg teeks trikke või elad justkui paralleelmaailmas ja näed, kuidas aeg tegutseb omasoodu. Tegelikult aga aeg seisab. Ja ta ei seisa mitte niisama, vaid sel on põhjus - et ka meie jääks seisma. Aeg ise loob meile praegu võimaluse peatumiseks, mõtlemiseks, ette, taha, kõrvale, ja mis kõige tähtsam - sissepoole vaatamiseks.

Kuidas vaadata enda sisse? Just nüüd. Ja mida selle teadmisega peale hakata? Just nüüd. On moodne teha vanast aastast kokkuvõtteid. Tee kas või üks kokkuvõte. Vaata aastale tagasi. Mis oli hästi, mis tuli hästi välja, mis sai sinu unistustest, soovidest, tahtmistest. Igalühel on kohe mööda saava 365 päeva sees olnud midagi, mis läks hästi. Kirjuta üles, mis sa tegid selleks, et tulemus sai nii hea. Mõnikord on hea endalt ka küsida - mida sa õppisid mööduval aastal sellist, mida sa eelmisel aastal veel ei teadnud? Needki õppetunnid, tarkused ja taipamised on hea kirja panna, sest nii saad jälgida oma kasvamist, oled ju iga järgmise aastaga targem, lollina ei sure keegi, lohuta end sellega.

Vaata enda sisse ja püüa sõnastada, kuidas sa end praeguses hetkes, mil aeg kõnnib omasoodu, täpselt tunned. Mis tunded need on? Meenuta, et ükski tunne ei ole hea või halb iseenesest, vaid ta on lihtsalt tunne, sinu hetkeolukorra peegeldus, mis näitab, kus sa iseendaga parasjagu oled. Kui tunned, et oled väsinud, siis puhka. Kui tunned end rõõmsalt ja energiliselt, siis naudi seda - võta ette midagi, mis vajaks sinu rõõmu ja energiat. Päris palju asju saab niiviisi tehtud. Mul oli jõulureedel enne prae maitsesse panekut järsku jube hea tuju, panin muusika mängima ja koristasin selle hea tuju najal ära oma sassis kummutisahtlid ja köögikapid. Maja sai kohe heledam ilma liigse kolata.

Praegu on ka hea hetk unistamiseks või nagu ikka moodsas võtmes rääkides - uusaastalubaduste andmiseks. Siin ma annan toimiva soovituse. Kui neid soove sõnastad, siis unusta tingiv kõneviis. Kirjuta kindlasti oma soovid üles kindlas kõneviisis ja tundega, nagu need oleksid juba täitunud, ära unusta tänada ka elu ja maailma selle eest, et nad su soove kuulda võtavad. "Ma tahaks, et järgmisel aastal oleks ..." asemel ütle "Mul on järgmisel aastal ..." ning pane oma soovi sisse konkreetsus ja ajaline mõõde. Mida täpsemalt soovid, seda paremini asjad täituvad. Kui soovid omale ilusat pruunisilmset head meest, aga ei pane oma soovide juurde seda, et jube hea, kui ta ei joo ega liiderda ringi, siis võid saadagi ilusa pruunisilmse mehe, kes paraku joob ja teeb igasugu tükke. Kui sa ei ütle ka seda, et ta näeb sportlik välja ja armastab sportida, siis võib suure tõenäosusega minna nii, et ühel hetkel on sul küll ilus pruunisilmne mees, kes on aga vormist väljas, sest temast on saanud diivanil vedelev pult. Ajaline mõõde tähendab tähtaega. "Järgmise aasta juunis on mul ..." Kui jätad aja panemata, siis ära imesta, kui sul ükski soov ei täitu või sa ei saa aru, miks sa ühel eluhetkel millegi sellise said. Kunagi soovitud soov tuleb mingil kujul su ellu nagunii. Seepärast ongi hea oma soovid kirja panna, et hiljem kontrollida, mis osas oleksid sa pidanud olema konkreetsem.
Pole midagi imelikku selles, kui soovide nimekiri tuleb pikk. Ole täpne ja hingega asja kallal. Soovimine ei ole naljaasi. Soovide juurde kirjuta aitäh oma abilistele, elule ja maailmale, sest soovid täituvad kõige sünergias, ükskõik kui vägevalt sa üksinda, veri ninast väljas, nende täitumise pärast pingutad - mingi osa sinu soovidest võtab keegi ikka oma õlule.

Tulles tagasi praeguse ajatu aja juurde mõtle ka inimestele, kes on su ümber. Kes on sinu inimesed? Sul on tegelikult järele mõeldes ports oma inimesi, kes ei kao kuskile, on sinu ümber, aidates sind moel või teisel. Neidki on sul mõistlik meeles pidada, helista see ring üle või saa nendega kokku, ütle neile, mida nad sinu jaoks tegelikult tähendavad. Sõna levib ja inimesed peavad tänu meeles. Uue aasta sees on kuskil keegi, kes sinu omade ringi lisandub - pane tähele! Igal aastal tuleb "omasid" juurde.

Ära unusta ennastki tänada, sa oled teinud palju, algatanud-lõpetanud, andnud-kinkinud ja saanud, õppinud, revideerinud, kasvanud, iseennast paremini tundma saanud. Täna ennast, et sa oled olnud iseenda jaoks olemas, tahad või ei taha, nii see on lihtsalt. Sina ise oled ainus tegelane iseendale, kes sinust kunagi ei lahku. Kui ei usu, mine peegli ette ja vaata, kas näed ennast :-)

Öeldakse, et võta pits ja pea aru. Nii tagasihoidlik ei maksa olla. Kui sa mööduvat aasta niimoodi harutad, siis võid võtta lausa šampuse ja oma uhke aasta tähistamiseks selle kristallpokaali valada.

Vägevat aasta hargnemist ja uute soovide täitumist!

Kommentaarid