Kuidas ja kust leida tasakaal?

Igaüks otsib tasakaalu. Hinge ja keha vahel, päris maailma ja vaimse maailma vahel. Isa, poja ja püha vaimu vahel. Ükskõik mille vahel, igatahes tundub, et tasakaal peab justkui kuskil olema. Ja kui sa selle leiad, siis oled õnnega koos. Tasakaalus inimene olla justkui tervik. Aga kuidas sa saad aru, et oled tasakaalus? Hea tunne, mõnus olla või mis peab olema, et on tasakaal?

Kui oled hingesoppides kaevaja, mõtled elu olemuse ja märkide üle, mis su teele saadetakse, on lihtne eksida. Eksida lõputusse sohu, mille pole mitte mingit tähendust. On pooltõed, lapsikud tõlgendamised, "planeetide seisud" ja mis kõik veel. Ja ometi - neid on terve internet punnis. Kõik räägivad vibratsioonidest, segastest aegadest ja sellest, kuidas kohe on sind ootamas suur õnn. Oska vaid näha. Igal šamaanil on mõni innukas õpilane, kes usub päriselt, mida šamaan räägib. Isegi kui see ajab täielikku jama. Iga kaardimoori juures kuuled "tõde". Iga kivi on "just sulle". Kõigil on midagi öelda. Nädala horoskoop, taroskoop, teleskoop, mikroskoop - kes neid kirjutavad, miks nad seda teevad ja kellele need head on? Klikimajanduse ülevalhoidmiseks on need superartiklid, aga päriselt aitamiseks - otsusta ise. Või miks sa üldse otsid abi väljast, oled vahel endalt küsinud?

Ma alustasin oma vaimset teekonda suure tuhinaga. Õnneks on mul info töötlemise oskus ja praktiline meel, nii et üsna kiirelt sai selgeks, et enamik - reaalselt enamik - inimesi, kes väidavad, et nad on "teadjad", "ravitsejad", "abistajad", "suunanäitajad", on lihtsalt persekukkund purilendurid ja muud ei midagi. Selgitan oma sellist arvamust - ja selle taga on vaid üks oluline aksioom. Inimese hing ja vaim on pühad asjad ja nendega ei mängita. Sinu sees toimuv on teada ainult sulle ja sinu kõige parem abiline iseendani jõudmisel oled sa lõpuks ise. Omaenese nina, vaistu ja teadmistega. Teised võivad vaid tõugata, kuid päriselt leiad end ainult ise.

Ma arvan, et ma arvan õigesti, kui arvan, et planeetide seisu, energiate liikumisi ja seda, mis vaimse maailma kardina taga toimub, saab tõlgendada ainult inimene, kel on ka elukogemust. Kes teab, mis elus üldisemalt ka toimub ja kuidas teed ristteel kokku saavad ja teinekord suusad risti lähevad. Kes on saanud peksa, ja mitte vähe. Kes pole lihtsalt tunnetaja, kanaldaja, teiste silmade avaja, vaid reaalselt enne 20 aastat täiskasvanuks saanud, siis 20 aastat päris elu elanud, ja alles siis teeb oma suu lahti. Inimene, kel pole silmi omaenese elu jaoks, ei saa olla teiste silmade avaja.

20+ aastane laps ei tõlgenda seda ära, sest tal pole kogemusi. Ma tean oma tutvusringkonnas ainult ühte vana hinge, kel kogemused juba 16-aastasena, aga tema on suur erand ja pärl. Kõiksugu kanaldamised, nägemised ja tunnetamised - palun, hoidke endale ja ärge jampsige inimeste hingedega, kui oma hingeski selgust pole saanud. See on nõmedalt vastutustundetu. Ja kui sa lähed sellise juurest tasakaalu otsima, siis mis ma peaks nüüd ütlema, sorri või õnn kaasa? See käib ükskõik mis vanuses "inimhingede inseneride" kohta.

Pole vaja minna otsima vaimset tasakaalu vaimselt tasakaalutu inimese juurest. Nagu üks mu hea tuttav oma FB postituses ütles, et talle tundub, et suur osa vaimseid inimesi on lihtsalt vaimust vaevatud. Nii on, see on tõsi.

Kui otsid tasakaalu, on tegelikult sellele kõigele lihtne lahendus. Tuleta endale meelde, et lisaks vaimsele maailmale, oled sa ka päris maailma osa ja sellel maailmal on sulle palju pakkuda, sest see on see koht, kus sa igapäevaselt toimetad. Just nende kahe maailma kokkupuutepunktis peabki tasakaalu otsima. Selle maailma märksõnad on sõbrad, koos olemised ja väljaskäimised ja rõõm niisama olemisest. Neid ei tohi unustada oma kõrgenergia otsingute juures, muidu lõpetad erakuna lihtsalt.

Lihtne toimiv näide. Käisin täna kabarees, elus esimest korda. Sattusin saali, mis oli rahvast täis ja nii palju oli tuttavaid nägusid. Uskumatu. Etendus oli vägev, peale selle oli lihtsalt tore connectida oma inimestega. Jõudsin koju ja mõtlesin, et kuidas ma küll selle osa oma elust täiesti välja olen lülitada osanud, miks ometi. Kodus panin küünlad, plinnisin Oasise saatel oma RAV trummi ja tundsin end kui täiesti tasakaalus inimene. Üks ei välista teist, leia vaid ühisosa.

Foto © Fabio Grandis, Pixabay

Kommentaarid